Corona maatregelen

LogoALPOPLEIDINGEN

09/03/2021

A.L.P. Opleidingen gaat weer code 95 opleidingen geven!

Goed Nieuws!

Vanaf dinsdag 16 maart mogen we weer theoretische nascholing voor code 95 geven. Moet jij je code 95 behalen? Neem contact met ons op om jouw opleiding te boeken!

 

28/01/2021

A.L.P. Opleidingen geeft nog steeds opleidingen 

Om de afstand tussen de docent en kandidaten te bewaren en te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM, gaan we met kleinere klassen werken.

Bovendien hebben we een protocol opgesteld waaraan de kandidaten zich moeten houden. De veiligheid van onze kandidaten en medewerkers zijn bij ons van het hoogste belang en wij zullen hier dan ook streng op toezien.

A.L.P. Opleidingen kan u een 1-daagse opleiding aanbieden, maar ook de VLT versie hiervan. Om u een inzicht te geven wat wij u nu kunnen bieden hebben we een overzicht gemaakt:

 • Heftruck
 • Reachtruck
 • High orderpicktruck
 • Hoogwerker
 • Bovenloopkraan
 • Minigraver
 • Elektrische Pallettruck
 • Hoogbouwtruck ( ook wel smallegangentruck genoemd )

Het verkort leer traject (VLT) is de perfecte oplossing voor zeer ervaren chauffeurs. In veel bedrijven rijden meerdere van deze voertuigen rond en deze worden vaak intensief gebruikt. Het VLT is een uitkomst omdat de voertuigen en chauffeurs maar kort uit de roulatie genomen worden. De daadwerkelijke tijd die de chauffeur niet kan werken tijdens de VLT cursus bedraagt slechts één uur. In dit uur wordt de cursist getoetst op zijn theoretische kennis waarna een praktijktest volgt waarbij de praktische competenties en vaardigheden worden getoetst. De cursist krijgt in voorbereiding tot het verkorte leer traject een cursusboek toegestuurd door A.L.P. opleidingen. Hierin studeert hij of zij eerst zelf op de theorie. De toetsing gebeurt altijd één op één, dus per cursist een assessor. Op deze manier kan de assessor zijn volle aandacht aan de cursist schenken. Na het met goed gevolg doorlopen van de theorie- en praktijktest is de cursist weer gecertificeerd.”

16/12/2020

A.L.P. Opleidingen geeft geen opleidingen tot 20 januari 2021

Op 14 december kregen we het nieuws van de langdurige lockdown. Hierdoor heeft A.L.P. Opleidingen besloten haar deuren te sluiten tot 20 januari. We hebben deze beslissing genomen omdat we als bedrijf onze verantwoordelijkheid nemen om met de rest van Nederland het coronavirus onder controle te krijgen en de gezondheid van de mensen voorop te stellen.

In de loop van de dagen worden alle kandidaten benaderd om hun opleiding te verplaatsen. Ook blijven we bereikbaar voor al uw vragen en voor uw eventuele planning vanaf 20 januari 2021.Dit kunt u doen via ons telefoonnummer 085-4873440 of mailen naar info@alpopleidingen.nl. Ook is het nog mogelijk om via de website
in te schrijven voor opleidingen die na 20 januari gepland staan.

A.L.P. Opleidingen sluit zijn deuren voor vakantie van 25 december 2020 tot 9 januari 2021.

Wij wensen u fijne feestdagen toe en blijf gezond!

29/09/2020

A.L.P. Opleidingen blijft alert!

Ieder bedrijf heeft zijn maatregelen getroffen tegen het corona virus. De basis regels zijn bij iedereen wel bekend: houd de anderhalve meter afstand, was je handen, als je verkouden bent blijf thuis… enz. Toch kan het snel vergeten worden..

Ook A.L.P. Opleidingen heeft zijn protocol, en zullen er streng op toezien dat deze regels opgevolgd worden. Wanneer een kandidaat niet meewerkt aan de maatregelen wordt de toegang tot het leslokaal ontzegd. Lees daarom ons protocol goed door als u een opleiding bij ons komt volgen. Deze wordt meegestuurd bij de uitnodiging van de opleiding. Ook werken we met kleine klassen om de afstand tussen de docent en kandidaten te bewaren, hun veiligheid is voor ons van het hoogste belang! Op de dag van de opleiding zal de kandidaat zich bij aankomst eerst bij de ingang moeten melden. Hier staat één van onze medewerkers klaar. Vervolgens ontvangen de kandidaten een thermoskan met koffie of thee naar keuze. In het lokaal staat er een bakje klaar met alle benodigdheden voor die dag.

Wij verzoeken de volgende regels te blijven volgen:

 • Houd altijd 1,5 meter afstand, ook buiten.
 • Mondkapje te dragen zolang u zich verplaatst.  Zodra u plaatsneemt of buiten bent mag het mondkapje af.
 • Kandidaten met ziekteverschijnselen zoals milde verkoudheidsklachten, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts, worden geweigerd.
 • Laat de tafels en stoelen staan op de plaats zoals ze zijn neergezet.
 • Gebruik je toegewezen spullen zoals de handschoenen voor de praktijkopdrachten.
 • Was of desinfecteer regelmatig je handen.
 • Koffie of thee mag niet zelf gehaald worden, dus is de thermoskan leeg? Vraag onze medewerker om deze opnieuw te vullen.
 • We hebben aangepaste lunchpakketten. Heeft u allergieën? Laat u het dan op tijd weten aan ons?

Bent u niet fit en heeft u klachten? Bij ons kunt u uw opleiding kosteloos doorschuiven. Zo blijven we met zijn allen voor de veiligheid kiezen.

Samen krijgen we corona onder controle!

 

Corona protocol voor opleiding op locatie.

Ook wij hebben ons protocol, en zullen er streng op toezien dat deze regels opgevolgd worden.  Wordt dit protocol niet nageleefd dan behoudt A.L.P. Opleidingen zich het recht de opleiding niet te starten of te continueren. Wanneer een kandidaat niet meewerkt aan de maatregelen wordt de toegang tot de opleiding ontzegd. In beide gevallen zijn wij genoodzaakt om de kosten door te berekenen. Ook werken we met kleinere klassen om de afstand tussen de docent en kandidaten te bewaren, de veiligheid is voor ons van het hoogste belang!

 

We verzoeken u de volgende regels in acht te nemen:

 • Houd altijd 1,5 meter afstand, ook buiten.
 • Kandidaten met ziekteverschijnselen zoals milde verkoudheidsklachten, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts, worden geweigerd.
 • Zorg dat tafels en stoelen anderhalve meter uit elkaar staan.
 • Er moeten handschoenen of desinfectiegel voor de praktijkopdrachten aanwezig zijn.
 • Was of desinfecteer regelmatig je handen.
 • Actief deurbeleid om groepsvorming te voorkomen.
 • Ruimte regelmatig reinigen.
 • Ruimte moet geventileerd kunnen worden doormiddel van ramen of een airco die 1 kanaal heeft.

Is 1 van de kandidaten niet fit of heeft iemand klachten? Bij ons kunt u uw opleiding kosteloos doorschuiven. Zo blijven we met zijn allen voor de veiligheid kiezen.

Heeft u twijfels of vragen? Stel ze gerust.

12/05/2020

A.L.P. Opleidingen gaat weer van start

De recente ontwikkelingen als gevolg van het coronavirus en de door de overheid genomen maatregelen hebben effect op ons allemaal. Vanwege de veranderingen hebben wij diverse aanpassingen getroffen.

Op deze manier kunnen we u toch van dienst zijn, maar wel met de nodige veiligheid.

We gaan met kleine klassen werken om de afstand tussen de docent en kandidaten te bewaren, hun veiligheid is voor ons van het hoogste belang!

Bij de uitnodiging én voor het betreden van het leslokaal ontvangen de kandidaten een protocol. Wij zullen er streng op toezien dat deze regels opgevolgd worden. Wanneer de kandidaten niet meewerken aan de maatregelen wordt hen de toegang tot het leslokaal ontzegd.

De kandidaten zullen zich bij aankomst eerst bij de balie moeten melden. Hier staat één van onze medewerkers om de presentielijst te laten tekenen. Vervolgens ontvangen zij een bakje waar alle benodigheden voor die dag inzitten, zoals een thermoskan met koffie of thee, bekers met suiker en melk, handschoenen voor de praktijkopdrachten, handgel, pen en papier.

We zullen de volgende regels gaan handhaven:

 • Houd altijd 1,5 meter afstand, ook buiten.
 • Kandidaten met ziekteverschijnselen zoals milde verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts, worden geweigerd.
 • Laat de tafels en stoelen staan op de plaats zoals ze zijn neergezet.
 • Gebruik je toegewezen spullen zoals de handschoenen voor de praktijkopdrachten en de handgel.
 • Was of desinfecteer regelmatig je handen.
 • Koffie of thee mag niet zelf gehaald worden, dus is de thermoskan leeg? Vraag onze medewerker om deze opnieuw te vullen.

Houdt u zich niet aan deze regels dan zullen wij u helaas de toegang ontzeggen.

Heeft u twijfels of vragen? Stel ze gerust.

01/04/2020

Het kabinet heeft op 31 maart besloten om de genomen maatregelen te verlengen tot 28 april. Dit heeft vanzelfsprekend invloed op onze dienstverlening en opleidingen en dan vooral als het nascholing voor Code 95 betreft.

Het CBR heeft de volgende maatregelen getroffen:

 • Alle theorie- en praktijkexamens, rijtesten en cursussen zijn tot 28 april geannuleerd, inclusief nascholingsopleidingen Code 95.
 • Theoriecertificaten die in deze periode verlopen blijven vooralsnog geldig voor het uitgestelde rijexamen (bij onze cursisten betreft dit rijbewijs C).
 • Het reserveren van rijexamens en rijtesten na 28 april is niet mogelijk.
 • Het CBR onderzoekt oplossingen voor mogelijke problemen die kunnen ontstaan door het verlopen van certificaten en passen.
 • Nascholing Code 95 kan weer worden afgerond zodra de maatregelen zijn opgeheven, zolang de Corona crisis duurt, mogen chauffeurs doorrijden met een verlopen Code 95.

Bron: https://www.ilent.nl/onderwerpen/coronavirus-en-vervoer-over-de-weg/code-95-beroepschauffeurs

A.L.P. Opleidingen heeft de volgende maatregelen genomen:

 • Al onze opleidingen in april zijn geannuleerd, de betrokkenen zijn geïnformeerd.
 • Onze eerder genomen maatregelen zijn nog steeds van kracht, we blijven bereikbaar voor vragen.

23/03/2020

De recente ontwikkelingen met het Coronavirus en de door de overheid getroffen maatregelen hebben effect op ons allemaal.
Vanwege de veranderingen hebben wij ook maatregelen getroffen die afgelopen maandag 16 maart zijn ingegaan.

Zo hebben we bijna alle opleidingen tot 6 april geannuleerd, code 95 herscholing kan niet doorgaan i.v.m. tijdelijke sluiting van het CBR.

U ziet de volgende veranderingen bij A.L.P. Opleidingen:

 • Ons kantoor in Weesp is tijdelijk niet bezet,
 • Ons kantoor in Culemborg heeft een minimale bezetting,
 • Onze medewerkers werken thuis, iedereen is via de bekende telefoonnummers en E-mail adressen bereikbaar,
 • Afspraken buiten de deur worden verplaatst,
 • De meeste opleidingen kunnen we momenteel helaas niet voor u verzorgen.

Benieuwd naar wat de gevolgen zijn voor uw opleiding? En wat wij u wel kunnen aanbieden? Neem dan gerust contact met ons op.

LogoALPFLEXkopie

01/04/2020

“Intelligente lockdown”, een mooi woord maar inhoudelijk heeft dit zeer vervelende gevolgen voor bedrijven, werknemers en collega's.

Allemaal leveren we in, onze werkomgeving is veranderd, ingekort en vaak zelfs helemaal weggevallen. Het risico op besmetting is nog groot, dus laten we met ons allen proberen de gevraagde maatregelen na te leven.

Zowel voor onze klanten als medewerkers staan wij open voor vragen, we zijn zowel bereikbaar per mail en telefoon. Misschien hebben we niet gelijk een antwoord klaar, maar we doen ons uiterste best jullie vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Tot slot spreken wij grote waardering uit naar onze uitzendkrachten en medewerkers voor hun begrip en flexibiliteit. We hopen dat de uitbraak snel onder controle komt, zodat wij weer een beroep op jullie mogen doen!

23/03/2020

Het corona-virus legt ons land langzaam maar zeker stil. In overeenstemming met de adviezen van het RIVM passen wij dus ook de maatregelen aan.
Belangrijk daarbij is om het werk zoveel mogelijk door te laten gaan: bijvoorbeeld (winkel)bevoorrading valt onder de "cruciale dienstverlening" vanwege het belang voor de voedselvoorziening in Nederland. Daarom zijn voor de chauffeurs dezelfde richtlijnen van toepassing als voor bijvoorbeeld zorgmedewerkers.

Voor elke uitzendkracht is de situatie anders, daarom verzoeken wij bij vragen deze te mailen naar: fred@alpflex.nl of naar louise@alpflex.nl. Wij hebben dan de mogelijkheid e.e.a. uit te zoeken en een zo duidelijk mogelijk antwoord te geven.

Laten we niet alleen stil staan bij de negatieve gevolgen van het virus maar ook positieve punten bekijken, zoals:

 • Het virus in China schijnt over zijn hoogtepunt te zijn, afgelopen 4 dagen is er maar één besmetting bijgekomen en zijn alle controleposten weggehaald.
 • Apple stores en -fabrieken hier draaien weer volop.
 • Inmiddels zijn er 98.840 mensen genezen van dit virus.
 • Waardering en solidariteit voor mensen in de zorg, vrachtwagenchauffeurs  en collega's zijn toegenomen.
 • Wetenschappers uit Utrecht & Rotterdam hebben een gericht antilichaam tegen het coronavirus gevonden.
Wij staan voor u klaar

Neem vandaag nog contact op en we kijken samen naar de beste oplossing.

Bel ons op 036 – 5350707