Een groep volwassenen studeert

De economie trekt aan en het vinden van een (nieuwe) baan wordt makkelijker. Toch zijn er in Nederland nog genoeg werkzoekenden. Vaak blijkt omscholing naar een ander vakgebied voor mensen die nog geen baan hebben kunnen vinden een uitkomst. Hier bij A.L.P. kunnen we helpen om de hoogste kans op een baan te realiseren.

Er is gegarandeerd werk te vinden in de sector Transport & Logistiek. Alleen hoe kies je het juiste werkveld? De sector Transport & Logistiek bestaat uit veel verschillende segmenten en hieruit de meest kansrijke selecteren kan lastig zijn. En hoe begin je?

Veel mensen kennen een drempel om aan omscholing te beginnen. Het lijkt een grote investering, zowel wat tijd als geld betreft, waarbij het onzeker is of al die moeite zich wel terugbetaalt in een nieuwe baan. Vaak beginnen mensen aan een oriënterende fase of storten zich vol goede moed in een opleiding, om al snel teleurgesteld te raken door bijvoorbeeld het slechte perspectief op een baan of twijfel over goede uitkomst van het omscholingstraject.

Laat ons je helpen bij het kiezen van de juiste richting!

Bij A.L.P. Flex en A.L.P. Opleidingen geven we daarom regelmatig presentaties en organiseren wij informatie avonden waarbij we inzicht geven in bepaalde vakgebieden. Dit doen wij in samenwerking met Werkzaak Rivierenland, zodat er een duidelijke verbinding is met het werkaanbod en de kans op een baan maximaal is.

Op 6 juli heeft A.L.P. een presentatie gegeven aan meer dan 25 werkzoekenden om inzicht te geven in het vak vrachtwagenchauffeur. Na deze informatie bijeenkomst volgt voor de geïnteresseerden de kans om een één op één gesprek aan te gaan om elkaar beter te leren kennen. Begin september start de opleiding en na vier tot zes maanden zijn de geslaagde kandidaten toe aan de volgende stap in hun carrière!

Ook een steuntje in de rug nodig?

Neem contact met A.L.P. op of bezoek één van onze informatie avonden. Wij kunnen je daar perfect begeleiden naar de meest kansrijke positie binnen de sector Transport & Logistiek!