Er is een grote kans dat je het de afgelopen jaren minimaal één keer hebt moeten doen: een vacature uitzetten voor een nieuwe medewerker. Dan ken je de veel voorkomende vragen die hier bij komen kijken ook wel. We zullen je uitleggen hoe je antwoorden op die vragen kunt krijgen.

Zelf werven is niet makkelijk

Veel bedrijven denken dat het goedkoper is om zelf een vacature uit te zetten, of dat de selectieprocedure iets is dat ze zelf het beste kunnen doen. Je kent het misschien wel. Je moet eerst een vacature opstellen die kort en bondig uitlegt wie jullie zijn en wie je zoekt. Maar alles moet er wel in staan. Dan moet je je ook nog zien te onderscheiden van de  andere kapers op de kust. Door de huidige schaarste op de arbeidsmarkt ben je namelijk niet de enige die op zoek is naar goed personeel. Geen makkelijke opgave en een karwei dat veel tijd in beslag kan nemen.

Uiteindelijk eindig je met een kandidatenlijst die te lang of misschien wel te kort is. En dat nadat je zoveel tijd en moeite hebt gestoken in het opstellen van de vacature, het uitzoeken van de juiste wervingskanalen en het doornemen van C.V.’s.

En dan komen de gesprekken. Gesprekken waarin je moet gaan beoordelen wie er tegenover je zit. Maar weet je eigenlijk wel wat de juiste vragen zijn? En hoe prik je door iemand heen die een te rooskleurig beeld van zichzelf voorstelt?

Werving en selectie hoeft niet duur te zijn

Het uitbesteden van het bovenstaande proces begint dus steeds aantrekkelijker te lijken. Een bedrijf dat zich specialiseert in werving en selectie kan hierin alles uit handen nemen. Van het opstellen van een goede vacaturetekst tot het maken van een voorselectie van de juiste kandidaten.

A.L.P. Flex is dan ook specialist in werving en selectie. Wij stellen samen met jou de juiste vacaturetekst op en kennen de kanalen die het beste aansluiten bij jouw vacature. Hiermee bereiken wij een groot, maar heel gericht publiek.

Ook nemen wij de voorselectie van de binnengekomen sollicitaties op ons. Na deze voorselectie voeren wij de sollicitatiegesprekken en nemen we ook mogelijke afwijzingen voor onze rekening. En het mooie is, het laatste woord ligt altijd bij jou!

Proeftijd

Nadat de juiste kandidaat uit de procedure is gekomen kun je ook nog eens kiezen voor een proeftijd van 1 of 2 maanden. Hiermee weet je altijd zeker dat je de juiste medewerker krijgt en loop je geen risico. Daarnaast kun je gewoon verder met je werk terwijl een specialist bezig is met het versterken van je bedrijf.

Dus waar wacht je nog op? Schrijf je vacature in via https://alpflex.nl/ik-zoek-personeel/ of stuur een mailtje naar info@alpflex.nl. Bellen mag natuurlijk ook altijd naar 085 – 4873440.