Vakbekwaamheid Reachtruck - U16-2

Ook op locatie mogelijk

Voor chauffeurs met enige ervaring

Ruim praktijkgedeelte

Een reachtruck kan een gevaarlijk apparaat zijn. Zeker wanneer op grote hoogte zware spullen worden verplaatst is een reachtruckcertificaat onmisbaar. Bij A.L.P. opleidingen bent u dan ook verzekerd van goed opgeleide medewerkers en een veilig, efficiënt magazijn.

Na een goede theoretische voorbereiding gaan de cursisten in de praktijk rijden. De cursisten gaan onder andere een slalomtest doen, pallets, kratten, IBC's en gitterboxen stapelen, met brede ladingen leren rijden en leren op een veilige manier op grote hoogte te werken. Je leert alle kneepjes en trucjes van het vak en hoe je je eigen veiligheid en die van je collega's waarborgt.

Na het volgen van de 'Vakbekwaamheid Reachtruck' opleiding zijn je vaardigheden op de heftruck weer helemaal up-to-date en kan je direct overal aan de slag.

Door de instructeur wordt een circuit opgezet om de praktijkproeven te doen, waaronder de slalomproef. Daarnaast oefenen de kandidaten met het achteruit rijden met de reachtruck, stapelen van meerdere pallets of gitterboxen en het plaatsen van ladingen op grote hoogte. Wanneer er in uw bedrijf met vloeistoftanks gewerkt wordt, zullen de kandidaten hier ook mee oefenen.

De praktijktoets staat gelijk aan het praktijkgedeelte van de reachtruck opleiding. Het doel van de reachtruck opleiding is uiteraard dat kandidaten direct na de opleiding als veilige reachtruckchauffeurs van de reachtruck af stappen. Daarom volgt er geen praktijktoets. In plaats van te toetsen tijdens één momentopname wordt tijdens het complete praktijkgedeelte beoordeeld of de kandidaten een certificaat behaald hebben.

Een man wordt vragen afgenomen voor zijn heftruckcertificaatTijdens een reachtruck opleiding hanteren wij de stelregel dat er één instructeur op vier kandidaten aanwezig is. Dit verzekert u en ons er van dat iedere kandidaat reachtruckchauffeur de volle aandacht krijgt. Daarnaast kunnen wij een reachtruck opleiding zowel binnen uw bedrijf als op een A.L.P. opleidingslocatie verzorgen. In de regel worden reachtruck opleidingen gegeven tussen 8 uur ’s morgens en 4 uur ’s middags, maar wanneer uw bedrijf afwijkende openingstijden hanteert kunnen wij uw personeel ook in de avonduren opleiden. De uiteindelijke cursustijden worden altijd op uw behoeften afgestemd.

Wanneer de heftruck opleiding op een locatie van A.L.P. opleidingen afgenomen wordt, verzorgt A.L.P. een lunch voor de kandidaten.

VANAF € 234,-

Subsidies en accreditaties

VANAF € 234,-

[courselistblock start=now end=+3months templateid=1]

Kies uw eigen praktijkduur

forklift-truck-carrying-a-stacked-boxes-pallet_3446-399

Nog helemaal geen ervaring met het rijden op de heftruck? Kies dan de opleiding 'Veiligheidscertificaat Reachtruck'!

Kies dan deze opleiding!

Kies dan de heftruck 'VLT' opleiding (vroeger bekend als het EVT traject of 'ervaringscertificaat'). Hiermee kunt u in één uur uw certificaat vernieuwen.

Veelgestelde vragen

Jazeker. A.L.P. opleidingen kan, als dat u beter uit komt ook in de avonduren heftruck opleidingen verzorgen. Dit kan zowel bij u als op een A.L.P. opleidingslocatie.

Nee. A.L.P. opleidingen verzorgt heftruck opleidingen voor zowel compleet onervaren als ervaren reachtruckchauffeurs.

Nee. A.L.P opleidingen verzorgt al het lesmateriaal.

Jazeker. Hier geven wij ook de voorkeur aan. De reachtruckchauffeurs leren het rijden op deze manier op dezelfde reachtrucks als waarop zij uiteindelijk te werk gaan.

Prijs op maat aanvragen / direct boeken

Vul onderstaand formulier in en wij informeren u zo snel mogelijk over de exacte prijs van de opleiding. U kunt ons ook altijd telefonisch bereiken op 036 - 535 07 07

Alle opleidingsgroepen

Wij staan voor u klaar

Neem vandaag nog contact op en we kijken samen naar de beste oplossing.

Bel ons op 036 – 5350707