Rijbewijs C

Ook op locatie mogelijk

Voor chauffeurs zonder eerdere ervaring

Ruim praktijkgedeelte

Over de opleiding

Korte beschrijving doel en omvang

A.L.P. Flex & Opleidingen is op zoek naar C en C/E vrachtwagenchauffeurs.

Transporteurs kunnen onvoldoende goede chauffeurs vinden. Zij vertrouwen graag hun grote investering (vrachtwagen) en goederen toe aan mensen die ze vertrouwen. Dit vertrouwen vinden de transporteurs bij A.L.P. Flex & Opleidingen.

Als chauffeur goederenvervoer kun je werk vinden bij een transportbedrijf of een verhuisbedrijf. Je vervoert je goederen binnen Nederland en/of Europa. Je gaat rijden met een vrachtauto, oplegger met container, een tankauto, een gesloten of een open wagen. In veel gevallen laadt en los je zelf of je helpt hierbij. De lading moet compleet en onbeschadigd aankomen op de plaats van bestemming, waarbij je ook nog eens rekening moet houden met de veiligheid van jou en die van je medeweggebruikers. Deze verantwoordelijkheden moet je wel kunnen dragen.

Jouw (reis)papieren moeten in orde zijn, je moet onderweg zaken registreren, waarbij je steeds vaker door middel van een boardcomputer in contact staat met het kantoor, de planner en de klant. Een beetje kennis van autotechniek en technische installaties van je wagen moet je wel hebben mocht je problemen onderweg krijgen.

Het doel van dit project is om werklozen op te leiden voor chauffeur. Dit traject biedt werkzoekenden met een uitkering, die grote affiniteit hebben met de transport of logistieke sector de kans om zich (verder) te ontwikkelen in deze sector. Met dit traject wordt de mogelijkheid geboden om een vrachtwagenchauffeur te worden.

Daarmede wordt ook ingespeeld op de vraag naar nieuwe opgeleide chauffeurs door de toenemende vergrijzing in deze sector.

Opstart

Om te bepalen of een kandidaat in aanmerking komt voor het traject zal de gemeente / UWV de voorselectie doen. In eerste instantie wordt er een individueel intake gesprek met een aangemelde werkzoekende gevoerd door een werkcoach/ accountmanager van de gemeente / UWV. Met de werkzoekenden voert A.L.P. Flex & Opleidingen een persoonlijk selectiegesprek. Hier wordt gekeken naar de volgende aspecten: opleiding, kennis, beheersing van de Nederlandse taal, arbeidsverleden, bekwaamheid, specifieke vaardigheden, motivatie en enthousiasme.

Vervolgens zal de kandidaat een personality test afleggen om inzicht te geven of hij/zij over voldoende vaardigheden beschikt. Daarnaast zal de kandidaat een twee uur durende praktijk proefles volgen.

Uit deze testen moet blijken of de kandidaat voldoet aan de startkwalificatie en genoeg basis kennis bezit om de opleiding met succes af te ronden.

Opleiding

De opleiding start bij minimaal 6 personen. Deze bestaat uit diverse onderdelen die zowel intern (bij A.L.P. Flex & Opleidingen) als extern wordt gegeven. Deze componenten zijn:

  • Medische keuring (extern)
  • CCV-B Verkeer & Techniek RV1 (intern)
  • CCV-B Administratie V2C (intern)
  • CCV-B Administratie V3C (intern)
  • Praktijklessen C (intern of extern)
  • Praktijktoets C (intern of extern)
  • Toets besloten terrein (intern of extern)
  • Praktijklessen C/E (intern of extern)

De theorie opleiding wordt 1x per week gegeven in kleine groepen. Naast dat wij rekening houden met het lesniveau vinden wij het van groot belang dat wij de kandidaten de volledige aandacht kunnen bieden tijdens de klassikale lessen.

De opleiding wordt in de regio gegeven waar de kandidaat wonende is zodat de reiskosten tot een minimum worden beperkt.

Tijdens de opleiding wordt de kandidaat intensief door A.L.P. Flex & Opleidingen begeleid. Mocht er bijles en/of huiswerkbegeleiding nodig zijn, eventueel individueel, dan wordt dit door onze docent verzorgd. Daarnaast is de opleidingscoördinator van A.L.P. Flex & Opleidingen tijdens kantooruren telefonisch of via de WhatsApp bereikbaar voor vragen.

De werkcoach bij de gemeente / UWV van de kandidaat krijgt tijdens de opleiding rapportages gemaild over de vorderingen van de kandidaat.

Prijs

Rijbewijs C

Alleen op aanvraag
  • Neem contact op voor een prijs op maat
Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Hiermee blijft u ook op de hoogte van nieuwe vacatures en opleidingen. Wat doen we met jouw gegevens? Bekijk onze Privacy Statements.

Something went wrong. Please check your entries and try again.