Elektrische pallettruck

Ook op locatie mogelijk

Ideaal voor beginners

Ruim praktijkgedeelte

Over de opleiding

In het verleden werd veel werk met de hand gedaan, arbeidsintensief en met een risico op slijtage van het lichaam en dergelijke. Inmiddels is de elektrische pallettruck niet meer weg te denken bij intern transport, het picken van orders in magazijnen, logistieke centra en bij het lossen van vrachtwagens op locatie.

De elektrische pallettruck (EPT) zorgt voor veel gemak en efficiency, maar de EPT kan ook gevaar opleveren. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje.
De overheid heeft in de Arbowet regels opgesteld die er voor moeten zorgen dat werknemers voldoende zijn voorgelicht en opgeleid om veilig te kunnen werken. Daarom is het goed om iedereen die met een elektrische pallettruck werkt op te leiden zodat ze voldoende kennis en vaardigheden in huis hebben en in het bezit zijn van een geldig certificaat om die deskundigheid aan te tonen.

Deze workshop is gericht op het veilig bedienen van de EPT waarbij punten als stabiliteit, belastbaarheid en hydrauliek worden behandeld. Het doel is dus om de medewerker verantwoord en veilig de EPT bedient en dat deze zich er van bewust is dat onverschilligheid en onoplettendheid grote gevolgen kan hebben. Tijdens deze opleiding leren de cursisten de basiskennis en doen voldoende vaardigheden op om veilig, efficiënt en verantwoord met de elektrische pallettruck te werken.

Het verkort leer traject (VLT) is de perfecte oplossing voor zeer ervaren chauffeurs van de elektrische pallettruck. In veel bedrijven rijden meerdere van deze voertuigen rond en deze worden vaak intensief gebruikt. Het VLT is een uitkomst omdat de voertuigen en chauffeurs maar kort uit de roulatie genomen worden. De daadwerkelijke tijd die de chauffeur niet kan werken tijdens de VLT cursus bedraagt slechts één uur. In dit uur wordt de cursist getoetst op zijn theoretische kennis waarna een praktijktest volgt waarbij de praktische competenties en vaardigheden worden getoetst. De cursist krijgt in voorbereiding tot het verkorte leer traject een cursusboek toegestuurd door A.L.P. opleidingen. Hierin studeert hij of zij eerst zelf op de theorie. De toetsing gebeurt altijd één op één, dus per cursist een assessor. Op deze manier kan de assessor zijn volle aandacht aan de cursist schenken. Na het met goed gevolg doorlopen van de theorie- en praktijktest is de cursist weer gecertificeerd.

Wat gaat u leren?

Wetgeving omtrent ARBO en veiligheid op de werkvloer

Lastgrafiek en belasting

Onderhoud en techniek

Rijklaar controle

Bediening en besturing

Pallet en inrijstellingen

Oefeningen (slalom, helling)

Waar is de opleiding te volgen?

Culemborg

Bij u op locatie

Welke opleiding past bij u?

1 dag training - geen ervaring

Subsidies en accreditaties

Prijs

Elektrische pallettruck

€ 185,-
  • Deze opleiding is ook op locatie te volgen
  • Prijs voor 6 personen

Verkort Leer Traject

€ 135,-
  • Deze opleiding is ook op locatie te volgen
  • Behaal in 1 uur een vernieuwd certificaat

*Al onze prijzen zijn exclusief BTW

Agenda

Deze opleidingen worden niet van te voren ingepland. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Op dit moment zijn er geen vragen gevonden. Heeft u een vraag? Neem contact op.

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Hiermee blijft u ook op de hoogte van nieuwe vacatures en opleidingen. Wat doen we met jouw gegevens? Bekijk onze Privacy Statements.

Something went wrong. Please check your entries and try again.