Wat is SOOB?

SOOB - Subsidie voor branchekwalificerende scholing

SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de transport & logistiek branche, stimuleert het volgen van opleidingen. Dit doet SOOB door het verstrekken van subsidies via SOOB subsidiepunt.

A.L.P. voldoet aan de eisen, die gesteld zijn aan de certificering. Op grond daarvan heeft het Sectorinstituut Transport & Logistiek ons het certificaat gecertificeerd opleider Transport & Logistiek verstrekt. Via www.soobsubsidiepunt.nl kunt u SOOB subsidie aanvragen voor diverse opleidingen. Wij ondersteunen u graag bij het aanvragen en indienen van het subsidiedossier.

Bent u aangemeld bij het SOOB-scholingsfonds?
U kunt subsidie krijgen voor een groot aantal opleidingen voor de verplichte nascholing. Daarmee kunt u besparen op opleidingskosten. Het sectorinstituut transport & logistiek verzorgt de uitvoering van deze activiteiten.

Wij kunnen de onderstaande opleidingen verzorgen met SOOB subsidie

 

Subsidie voor rijopleidingen - rijbewijs C en C/E 

Met het oog op de verwachte vraag naar vrachtwagenchauffeurs in de komende jaren, verstrekt SOOB ook in 2017 subsidies voor het opleiden van chauffeurs voor zowel nieuwe medewerkers (zij-instroom) en bestaande medewerkers (doorstroom). Tot maar liefst 80% van de opleidingskosten kan worden vergoed. Zo kunt u als transportbedrijf profiteren van extra voordeel door direct te starten met het opleiden van nieuwe chauffeurs.

De subsidie wordt verstrekt op Vakbekwaamheid 1, 2 en 3 (RV1, V2C en V3C), Rijopleiding C en Rijopleiding C/E. Over de subsidiabele uurprijs wordt maximaal 80% subsidie verstrekt over een maximaal aantal opleidingsuren. Per opleiding kan er maximaal één subsidieaanvraag per medewerker per jaar gehonoreerd worden. Op deze regeling is het SOOB subsidiereglement Basiskwalificatie Chauffeur Goederenvervoer van toepassing.

SOOB aanvragen

Het aanvragen van subsidie voor uw (nieuwe) medewekers kunt u snel en gemakkelijk regelen via SOOB Subsidiepunt. Heeft u nog niet eerder subsidie aangevraagd, dan kunt u zich hier registreren. U ontvangt dan een e-mail met uw persoonlijke login gegevens. Het is belangrijk dat u de subsidie aanvraagt voordat de opleiding van start gaat. SOOB heeft hiervoor gekozen vanuit het oogpunt van budgetbeheersing. U kunt uw aanvraag indienen vanaf drie maanden voor de startdatum van de opleiding tot op de dag waarop de opleiding van start gaat. Na de startdatum of na afloop van de opleiding is het niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen.

Opleidingen die in aanmerking komen voor SOOB

Alle opleidingsgroepen

heftruck-geel-16-9

Heftruck en reachtruck

Bekijk ons ruime aanbod heftruck- en reachtruck opleidingen. Voor beginners tot experts.

Een BHV training wordt gegeven

Bedrijfshulpverlening

Verplicht op iedere werkvloer en ruimschoots aanwezig in het aanbod van A.L.P.

670_2016_Blaauw_Transport_Werkendam_008

Autolaadkraan

Werk veilig met een autolaadkraan, haal hier uw certificaat!

How-truckers-can-stay-healthy-on-the-road

Code 95

Complete Code 95 pakketten behaalt u gewoon bij A.L.P. Bekijk de verschillende opties!

88495-g340-scania

ADR

Leer verantwoordelijk met gevaarlijk vervoer om te gaan met één van de opleidingen van A.L.P.

safety

VCA

Leer veilig werken met één van onze VCA opleidingen.

iStock_000021946732_Large

Theorie rijbewijs C

Behaal uw vakbekwaamheidscertificaat voor het rijbewijs C samen met A.L.P opleidingen!

Wij staan voor u klaar

Neem vandaag nog contact op en we kijken samen naar de beste oplossing.

Bel ons op 085-4873440