Bovenloopkraan

Ook op locatie mogelijk

Ook voor beginners

Ruim praktijkgedeelte

Over de opleiding

In veel fabrieks- en assemblagehallen worden bovenloopkranen ingezet voor productie en onderhoudswerk waarbij efficiëntie en uitvaltijd belangrijke factoren zijn.

De bovenloopkraan, ook wel brugkraan genoemd, wordt ingezet om hijswerken uit voeren en lasten te verplaatsen binnen een werkplaats.
Aan het verplaatsen van zware lasten zijn risico’s verbonden, als een zware last ongecontroleerd naar beneden komt kunnen er ernstige ongelukken ontstaan en kunnen mensen gewond raken of erger. Daarnaast kunnen machines en andere materialen worden beschadigd. Bij onjuist gebruik (gebrek aan kennis en vaardigheid) zijn deze risico’s onaanvaardbaar hoog en is de kans op ongelukken erg groot.

Wijzigingen in de Arbowet hebben geleid tot een grotere verantwoordelijkheid bij werkgevers op het gebied van veiligheid. Doelstelling van deze opleiding is bewustwording van veiligheid op de werkplek en instructie voor het veilig bedienen van de bovenloopkraan.

Het verkort leer traject (VLT) is de perfecte oplossing voor iedereen die regelmatig de bovenloopkraan bedient. In grote (productie) hallen zijn vaak een of meerdere bovenloopkranen aanwezig en deze worden veel gebruikt. Het VLT is een uitkomst omdat een bovenloopkraan en werknemers maar kort uit de roulatie genomen worden. De daadwerkelijke tijd die de medewerker niet kan werken tijdens de VLT-cursus bedraagt slechts één uur. In dit uur wordt de cursist getoetst op zijn theoretische kennis waarna een praktijktest volgt waarbij de praktische competenties en vaardigheden worden getoetst. De cursist krijgt in voorbereiding tot het verkorte leer traject een cursusboek toegestuurd door A.L.P.Opleidingen. Hierin studeert hij of zij eerst zelf op de theorie. De toetsing gebeurt altijd één op één, dus per cursist een assessor. Op deze manier kan de assessor zijn volle aandacht aan de cursist schenken. Na het met goed gevolg doorlopen van de theorie- en praktijktest is de cursist weer gecertificeerd.

Wat gaat u leren?

Wetgeving omtrent ARBO en veiligheid op de werkvloer

Verantwoordelijkheden en risico’s

Soorten hijs- en transportmiddelen

Hulpmiddelen bij het hijsen

Veiligheid voor, tijdens en na het werk

Maximale belasting

Waar is de opleiding te volgen?

Nader te bepalen

Bij u op locatie

Welke opleiding past bij u?

1 dag training - geen ervaring

Subsidies en accreditaties

Prijs

Bovenloopkraan

€229,-
  • Deze opleiding is ook op locatie te volgen
  • Vanaf 4 personen

Verkort Leer Traject

€ 135,-
  • Deze opleiding is ook op locatie te volgen
  • Behaal in 1 uur een vernieuwd certificaat

*Al onze prijzen zijn exclusief BTW

Agenda

Deze opleidingen worden niet van te voren ingepland. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Hiermee blijft u ook op de hoogte van nieuwe vacatures en opleidingen. Wat doen we met jouw gegevens? Bekijk onze Privacy Statements.

Something went wrong. Please check your entries and try again.