Hoogwerker

Ook op locatie mogelijk

Geen ervaring nodig

Ruim praktijkgedeelte

Over de opleiding

In het bedrijfsleven is een hoogwerker een belangrijk hulpmiddel geworden, hiermee kom je namelijk makkelijker op moeilijk bereikbare plaatsen. Vaak worden er ladders gebruikt voor het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte, maar daar komt steeds vaker een hoogwerker voor in de plaats. Een hoogwerker is veiliger dan ladders en het gebruik er van wordt daarom ook gestimuleerd.

Maar voor het veilig bedienen van hoogwerkers is specifieke deskundigheid nodig, door wijzigingen in de Arbowet is er een grotere verantwoordelijkheid voor werkgever en werknemer op het gebied van veiligheid. De bediener van de hoogwerker moet op de hoogte zijn van risico’s en te nemen veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van de hoogwerker. Daarbij moet je niet alleen denken aan de veiligheid bij het gebruik, maar bijvoorbeeld ook aan valbeveiliging en het afbakenen van de omgeving van de hoogwerker.

Tijdens deze opleiding worden aanwijzingen gegeven voor een veilig en verantwoord gebruik van hoogwerkers en overige technische voorzieningen. Daaropvolgend worden tijdens het praktijkgedeelte de specifieke bedieningsvaardigheden van een hoogwerker getoetst.

Het verkort leer traject (VLT) is de perfecte oplossing voor zeer ervaren chauffeurs van de hoogwerker. In veel bedrijven rijden meerdere van deze voertuigen rond en deze worden vaak intensief gebruikt. Het VLT is een uitkomst omdat de voertuigen en chauffeurs maar kort uit de roulatie genomen worden. De daadwerkelijke tijd die de chauffeur niet kan werken tijdens de VLT cursus bedraagt slechts één uur. In dit uur wordt de cursist getoetst op zijn theoretische kennis waarna een praktijktest volgt waarbij de praktische competenties en vaardigheden worden getoetst. De cursist krijgt in voorbereiding tot het verkorte leer traject een cursusboek toegestuurd door A.L.P. opleidingen. Hierin studeert hij of zij eerst zelf op de theorie. De toetsing gebeurt altijd één op één, dus per cursist een assessor. Op deze manier kan de assessor zijn volle aandacht aan de cursist schenken. Na het met goed gevolg doorlopen van de theorie- en praktijktest is de cursist weer gecertificeerd.

Wat gaat u leren?

Wetgeving omtrent ARBO en veiligheid op de werkvloer

Verantwoordelijkheid

Welke typen hoogwerkers zijn er?

Technische basiskennis

Begrippen en opschriften

Stabiliteit

Onderhoud

Veiligheid

Waar is de opleiding te volgen?

Nader te bepalen

Bij u op locatie

Welke opleiding past bij u?

1 dag training - geen ervaring

Prijs

Hoogwerker

€ 229,-
  • Deze opleiding is ook op locatie te volgen
  • Vanaf 4 personen

Verkort Leer Traject

€ 135,-
  • Deze opleiding is ook op locatie te volgen
  • Behaal in 1 uur een vernieuwd certificaat

*Al onze prijzen zijn exclusief BTW

Agenda

Deze opleidingen worden niet van te voren ingepland. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Hiermee blijft u ook op de hoogte van nieuwe vacatures en opleidingen. Wat doen we met jouw gegevens? Bekijk onze Privacy Statements.

Something went wrong. Please check your entries and try again.