Rijvaardigheid | Het Nieuwe Rijden (W01-1)

Ook op locatie mogelijk

Brandstofbesparing

Ruim praktijkgedeelte

Over de opleiding

De moderne vrachtwagen zit vol met techniek en elektronica, en door allerlei ontwikkelingen worden ze steeds schoner en zuiniger. Maar wist u dat een groot deel ongedaan gemaakt kan worden door het rijgedrag?

Met de opleiding “het nieuwe rijden” worden chauffeurs bewust gemaakt van de effecten van hun rijstijl. Het doel van HNR is het verhogen van de verkeersveiligheid, een anticiperende en defensieve rijstijl  en het verlagen van het brandstofverbruik. De uitgangspunten van HNR zijn “vlot, veilig en comfortabel en energiebewust rijden”, maar het is meer dan een rijstijl.
Het is gericht op rijstijl, aankoopgedrag, bandenspanning en brandstof besparende accessoires. Het toepassen van enkele tips levert al direct een toename op in comfortabel rijden, veiligheid en zorgt voor een afname van het brandstofgebruik. Uit praktijkresultaten kan geconcludeerd worden dat het volgen van HNR tot een schadereductie van 30-40% kan leiden en ook zijn er besparingen tot 10% op de brandstofkosten mogelijk.

Tijdens deze opleiding zal tijdens een vooraf bepaalde route het verbruik worden geregistreerd. Na deze “ nulmeting” volgt de theorie van het nieuwe rijden op en praktijkgerichte manier. Daarna rijd de kandidaat nogmaals dezelfde route, maar nu met de theoretische kennis als basis. Ook hier wordt het brandstofverbruik geregistreerd en tenslotte volgt de evaluatie. Bij de juiste toepassing van de theorie zult u ervaren dat er een wezenlijk verschil in verbruik te zien zal zijn, terwijl er wel vlot gereden is.

Wat gaat u leren?

Praktijkrit (nulmeting) +/- 35 km

Theorie toepassing HNR

Praktijk toepassing HNR +/- 35 km

Waar is de opleiding te volgen?

Amsterdam

Aalsmeer

Nieuwegein

Houten

Bij u op locatie

Subsidies en accreditaties

Prijs

Het Nieuwe Rijden

€ 325,-
  • Deze training is ook op locatie te volgen
  • Opleiding te volgen met code 95
  • Neem contact op voor een prijs op maat

Het Nieuwe Rijden op de rijsimulator

€ 275,-
  • Deze training is alleen in Nieuwegein te volgen
  • Opleiding te volgen met code 95
  • Neem contact op voor een prijs op maat

Agenda

Startdatum: zaterdag 19 september 2020

1 Dagdelen
Aalsmeer
1 beschikbaar
€ 305 p/p

Het Nieuwe Rijden op de Rijsimulator

Momenteel zijn er geen cursussen ingepland, bel naar 085-4873440 voor extra informatie.
Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Hiermee blijft u ook op de hoogte van nieuwe vacatures en opleidingen. Wat doen we met jouw gegevens? Bekijk onze Privacy Statements.

Something went wrong. Please check your entries and try again.