VCA VOL

In één dag

Slagingspercentage hoger dan 90%

Onafhankelijk examen

Over de opleiding

Leer hoe u niet alleen uw eigen veiligheid, maar ook die van de mensen waar u leiding aan geeft te waarborgen. De letters VCA staan voor “Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers”. Anders dan deze afkorting doet vermoeden, is het VCA certificaat niet alleen toepasbaar in de bouw. Ook bijvoorbeeld in de industrie, chemie- en schoonmaakbranche worden VCA opleidingen vaak gebruikt om leidinggevenden beter bewust te maken van veiligheids- en gezondheidsrisico’s

U gaat leren hoe u in alledaagse situaties veiligheidsrisico's kunt inschatten, voor uzelf en de mensen waar u leiding aan geeft. U leert risico's te inventariseren en hoe u uw medewerkers instructies moet geven om zich bewust te worden van de risico's van hun taken. Veel werkzaamheden worden uitgevoerd zonder dat er wordt nagedacht over de potentiële risico's en voor u als leidinggevende is het zaak dat u mensen daarop wijst. De taken, rechten en plichten van zowel de werkgever als werknemer komen uitgebreid aan bod. Veel werkgevers stellen het VCA certificaat dan ook verplicht voor toegang tot het bedrijfsterrein. Tot het terrein van veel chemische bedrijven krijgt u geen toegang zonder een VCA certificaat.  Na het klassikale gedeelte tussen 8:00 en 16:00 wordt het examen afgenomen door een onafhankelijk examenbureau. Na het succesvol doorlopen van het examen ontvangt de cursist zijn of haar certificaat. Een VCA opleiding van A.L.P Opleidingen voldoet overigens ook aan de nieuwste VCA eisen (2017/6.0).

Wat gaat u leren?

Gevaren, risico en preventie

Brand en explosie

Besloten ruimten

Gereedschap

Struikelen en tillen

Werken op hoogte

Elektriciteit

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Arbowet, Arbobeleid & Milieuwetgeving

V&G plan

Ergonomie

Ongevallen: ontstaan en oplossen

Stalling, asbest 

Waar is de opleiding te volgen?

Weesp

Culemborg

Bij u op locatie

Welke opleiding past bij u?

VCA Basis - Voor werknemers

VCA VOL - Voor leidinggevende

Subsidies en accreditaties

Prijs

VCA Basis

€ 229,-
  • Deze opleiding is niet op locatie te volgen
  • Opleiding te volgen met code 95

VCA VOL

€ 229,-
  • Deze opleiding is niet op locatie te volgen
  • Opleiding te volgen met code 95
*Al onze prijzen zijn exclusief BTW

Agenda

[courselistblock start=now end=+3months templateid=35]
Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Hiermee blijft u ook op de hoogte van nieuwe vacatures en opleidingen. Wat doen we met jouw gegevens? Bekijk onze Privacy Statements.

Something went wrong. Please check your entries and try again.