Over de opleiding
De letters VCA staan voor “Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers”. Anders dan deze afkorting doet vermoeden, is het VCA certificaat niet alleen toepasbaar in de bouw. Ook bijvoorbeeld in de industrie, chemie- en schoonmaakbranche worden VCA opleidingen vaak gebruikt om werknemers en leidinggevenden beter bewust te maken van veiligheids- en gezondheidsrisico’s.
Tijdens de opleiding 'Basisveiligheid VCA' komt de Arbowet ruim aan bod. U leert gevaren herkennen en hoe u risico’s kunt vermijden en minimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan een veilige manier van werken met ladders. U leert borden en pictogrammen herkennen zodat u weet welke gevaren er op een werkplek kunnen zijn. Ook leert u welke incidenten geregistreerd moeten worden en hoe u deze moet registreren. De taken, rechten en plichten van zowel de werkgever als werknemer komen uitgebreid aan bod. Veel werkgevers stellen het VCA certificaat dan ook verplicht voor toegang tot het bedrijfsterrein. Tot het terrein van veel chemische bedrijven krijgt u geen toegang zonder een VCA certificaat. Na het klassikale gedeelte tussen 8:00 en 16:00 wordt het examen afgenomen door een onafhankelijk examenbureau. Na het succesvol doorlopen van het examen ontvangt de cursist zijn of haar certificaat. Een VCA opleiding van A.L.P Opleidingen voldoet overigens ook aan de nieuwste VCA eisen (2017/6.0).
Wat gaat u leren?
Waar is de opleiding te volgen?
Welke opleiding past bij u?
Subsidies en accreditaties
Prijs
VCA Basis
- Deze opleiding is niet op locatie te volgen
- Opleiding te volgen met code 95
VCA VOL
- Deze opleiding is niet op locatie te volgen
- Opleiding te volgen met code 95
Agenda
Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Hiermee blijft u ook op de hoogte van nieuwe vacatures en opleidingen. Wat doen we met jouw gegevens? Bekijk onze Privacy Statements.